keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Harrastuskevät!

Ollaan viime aikoina oltu kovin aktiivisia harrastuspuolell. Kerran viikossa käyty paimentamassa, yritetty käydä kerran viikossa tekee jälki ja tottista otettu pari kertaa viikossa. Pyöräilemässäki ollaan käyty.  Jälki sujuu hyvin. Itse jäljestäminen toimii hyvin ja Helmi hakee hyvin takas jäljelle jos jostain syystä  sen hukkaa. Tottiksessa eteentulot ja sivulletulot toimii nykyään ilman käsiapuja muutamanki metrin päästä. Seuraaminen vetää vinoks ja ylöspäinsuuntautuvaks samantien jos inuttamisen lopettaa. Pitäis siihen keksii jotain. Pitäis myös jääviä opettaa, maahanmenohan sujuu jo pelkästään paimennuksenki takia.

Tosiaan se paimennus. Viime viikolla satuttiin paimentamaan samaan aikaan Annamarin ja Peppi-briardin kanssa. Saatiin kivasti yksityisopetustunti Annamarilta hyvien ohjeiden kanssa. Ongelmana, yllätysyllätys, mun kepikäyttö ja ajoitus. Noh, se rupes sit sujumaan ja koira toimi. Suunnat toimii tosin niihinkin tarvii etäisyyttä lampaista. Ajaminen toimii vaikka vaatiiki etäisyyttä.

Eilen oltiin paimentamassa. Helmi kävi ihan liian kierroksilla molemmilla kerroilla ja lähinnä vaan haukku. Kun käy liian kierroksilla varastaa paikallaolosta ja ei kuuntele. Tänään oltiin kans paimentamassa ja eka kierros meni pitkälti samoissa merkeissä ku eilinen. Selvästi vaadin siltä etäisyyttä ja ne maahanmenot siihen mihin mä ne haluun, mut silti kaikkea säesti haukkuminen. Kierroksien välillä heitin ton aitaan kiinni ja lähdin pois sen luota. Mä en sitä huomioinu vaikka haukku, kuuntelee paremmin jos joku muu sitä komentaa. Rauhottu sinne tosi hyvin ja istu/makas rauhassa koko sen ajan mitä odoteltiin omaa vuoros. Tää selvästi autto ja toinen kierros oli tosi hyvä. Ei haukkumista jokasen maahanmenon yhteydessä eikä hirveetä kaahottamista. Koira totteli hyvin kaikki maahanmenot vaikka matkaa oli, pysy paikallaan niin kauan ku käskin vaikka mä ja lampaat liikuttiin ja etäisyydet ajaessa oli hyvät, jos tuli liian lähelle ni muistutus ja taas toimi. Hyvä kierros siis :)

Ollaan käyty pyöräilemässäki. Helmi vetää hyvin ja keskittyneesti, ainoo kompastuskivi on jänikset. Pitää roudaa pyörä auton kanssa johonki sopivalle hiekkatielle täs joku päivä ja käydä siel ottamas joku hyvä lenkki.

Pate siirty nyt oikeesti eläkkeelle. Seuraaminen ei oo sen lempipuuhaa ja hihnaseuruu on tyhmää. Paineistuu ilmeisesti jos otetaan liikettä liikkurin kanssa ja toimii huonosti vaik palkkais. Totesin sit et ei varmaan käydä sen kans edes rallytokokisoissa, koska niissä pitää olla hihna. Hömppäillään sen kans sit vaan kotona ja opetellaan vaik ekaa kertaa elämässä turhia temppuja. Pappa on kuitenki virkee niin voi tehdä kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti