torstai 14. elokuuta 2014

Hups 3kk...

Onpas kolme kuukautta vierähtäny nopeesti.Moneen kertaan pitäny päivittää, mut aina tullu joku este. Tai sit netti ei oo toiminu, mikä nyttenki meinas koitua esteeks päivittämiselle. Katotaan muistanko edes päivittää kaiken mitä tänä aikana on tapahtunu.

Helmi kävi heinäkuun lopussa luustokuvissa. Kolmen tunnin ajomatka oli lievästi sanoen tuskanen, kun lämpömittari näytti 35 astetta. Ja Kankaanpäässä kun Ventelällä käytiin, niin ei meillä tainnu kestää siellä edes kun 1,5h kaikenkaikkiaan. Sen jälkeen päästiin lähtemään kotimatkalle väsyneen koiran kanssa. Mutta hyvä reissu oli! Virallisetkin tulokset tuli jo, ja tuloksena lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja selkä terve! Hyvin voi harrastaa ilman pelkoa et ihan heti pitäis ongelmia tulla :)

Helmi kävi heinäkuun alussa Harjavallassa korkkaamassa AVOimen luokan erkkarissa tuloksella EH. Odotettu tulos, koska onhan toi ihan kehittymätön johkonkin 5-6vuotta vanhoihin avoimiin.Mut niin saaki olla,ja tavallaan en edes toivo tolle enempää karvaa, koska nyt se on ihanan helppohoitoinen. Käytiin myös 26.7 Porvoossa näyttelyssä. Avoimin mielin lähdettiin, olihan Helmi ainoa ilmoitettu briardi. Odotukset ei kuitenkaan ollu korkeella ton ollessa niin kehittymätön. Keskeneräisyydestä tuomari mainitsikin, mut tuntu se tykkäävän silti.  Tuloksena AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP! Ryhmiin ei ehditty jäämään koska mun piti ehtiä töihin, enhän odottanu et mihinkään ryhmäkehään edes päästäis. Nyt tolta puututiski sit vaan yks serti ja käyttötulos. Käyttötulos yritetään varmaan saada kasaan paimennuksesta, se kun vaatis paimennuksen esitaipumuskokeen hyväksymistä ja sen jälkeen hyväksyttyä tulosta paimennuskokeesta. Jos ei ihmeitä tapahdu, niin kai me se joskus saadaan :) Seuraavat näyttelyt menee näillä näkymin ens vuoden puolelle


Helmin kanssa onkin harrasteltu koko kesä kovin vaihtelevasti. Helteitten takia ei olla oikeen päästy pyöräilemään, kun edes öisin ei laske lämpötila tarpeeks alas. Käytiin toukokuussa muutamaan kertaan, mut sit alko liiat helteet ja ollu liian kiire. Nyt käytiin eilen pyöräilemässä 7km, ja tottakai kohdalle sattu kamala ukkonen. Mut hienosti Helmi juoksi ja veti välittämättä ukkosesta :) Pyöräiltiin kotoa Emmille viemään siellä hoidossa olevalle Patelle ruokaa. Tuntuu et nää ilmat rupee vihdoin viilenemään inhimilliselle tasolle, niin ehkä me päästään useamminkin pyöräilemään. Haaveissa olis kiertää tollanen about 20km lenkki 2-3 kertaa viikossa vielä tän syksyn aikana, mut pitää eka kohottaa ton piskin kunto siihen pisteeseen etei käy liian rankaks.

Tottis on ollu tosi vaihtelevalla treenillä koko kesän. Ollaan me muutamaan kertaan hinkattu perusasentoa, ja käyty joskus jopa treenaamassa jossain. Helteillä ei vaan oo huvittanu tehdä sitäkään... Helmi ymmärtää eteentulon ja perusasennon jos vaan malttaa keskittyä. Liikkeestä maahanmeno toimii paimennuksen takia, ja seuraaminen rupee olee alkeissa edes. Pitää yrittää tehotreenata nyt koko syksy ja hinkata liikkeitä ja treenata ton häiriönsietokykyä.
Pate jäi nyt oikeesti eläkkeelle. Puuhaillaan sen kanssa varmaan aina välillä jotain hömppätokoa, mut ei treenata enää tavoitteellisesti. En viitti kiusata sitä, kun se ei vaan tykkää siitä hihnaseuruusta. Ja koska se on se hihnassa olo mikä on ongelma, niin tiputtaa se lajeista pois myös rallytokon. Vanhus saa olla kurinpitäjä kotona ja nauttia lenkkeilystä ja uimisesta  ja muusta yleisestä pärräämisestä.



Jälkeä ei olla Helmin kanssa oikeestaan  tehty, mut paimentamassa ollaan sentään käyty. Kesäkuun alussa oli yhdistyksen paimenpäivä, joka ei meijän osalta menny ihan odotetusti. Helmi paineistu ihan järkyttävästi jostain syystä ja meni ihan lukkoon. Loput sen päivän treeneistä palauteltiinkin sitä ja koitettiin vapauttaa sitä ja saada sille hyvä olo. Lopulta se saatiinkiin taas tarpeeks vapautuneeks ja sen treenit loppu siihen. Seuraava kerta sen jälkeen menikin vähän samoissa merkeissä.Vaati hirveesti kannustusta et uskals tehdä, mut kun sai hirveet kehut niin vapautu. Sen jälkeen onki työskennelly tosi hyvin. Helmin kanssa ollaan edetty tosi paljon keväästä. Kun miettii et ollaan keväällä käyty ekaa kertaa ikinä lampailla, niin oon tyytyväinen siihen missä ollaan. Kaaret sujuu, koira on hallussa, stopit toimii (tästä saadaan aina kehuja, ja et en saa pilata niitä) ja kuljettaminen sujuu. Koira myös toimii isollakin laumalla pellolla, eikä onnistuta edes päästämään laumaa karkuun. Nyt pitäis ostaa uus kymppikortti et päästään taas ahkerasti paimentamaan vähän liian hiljasen kesän jälkeen. Pitää hyödyntää peltomahdollisuudet ennenku talvi pakottaa siirtymään treenaamaan sisätiloihin.

Suurin muutos mitä tää kesä on tuonu mukaanan, on laumakoossa. Ollaan koko kesä oltu aika pitkälti kaikki vapaapäivät Nakkilassa tyttöystävän luona, jolloin lauma on koostunu kuudesta koirasta, eikä mitään ongelmia. Pari viikkoa sitten toi muuttiki sit tänne, joten lauma koostuu nyt yhteensä neljästä koirasta ja kahdesta kissasta, kun ton mukana lähti pari koiraa. Kevyttä muutosta elämään kun tottunu et omat koirat on maailman helpoimpia. Jannu ei pysykkään irti ja Siro syö kaiken mitä laskee ruuaksja vahtii ruokaa. Mut hyvin tää on menny, ilman mitään maailman suurimpia kriisejä. Mulla alkaa maanantaina kesäloma, joten päästään oikeesti aktivoitumaan harrastuspuolella Helmin kanssa. Koko kesä kun on menny vapaana rällätessä ja uidessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti