torstai 24. huhtikuuta 2014

treeniä ja tallipiskit

Kamala kun aika on taas hurahtanu! Tuntuu et on niin paljo ohjelmaa et aika kuluu kuin siivillä. Lomaltapaluustaki on jo kolme viikkoa... Parit tokotreenit ollaan käyty vieraassa koirahäiriössä tekemässä. Toisella kerralla EVL:ässä koiransa kanssa kisaavan ihmisen valvovan silmän alla otettiin seuruuta Paten kanssa, jolta saatiin hyviä vinkkejä seuruuseen. Helmin kanssa treenit sujuu hyvin, se on vaan hirveen häiriöherkkä.Koira toimii tosi hyvin niin kauan ku keskittyy kunnolla muhun, mut jo se et jättää sen paikoilleen ja ottaa askeleen taakse tehdäkseen eteentulon riittää, et toi jää pälyilemään ympäristöä. Hirveesti pitää siis koittaa treenata vieraissa paikoissa missä olis elämää et tottuis ympäristöön. Pariin kertaan ollaan keskenämmeki käyty eri paikoissa treenamassa ja hyvin toimii molemmat.

Jos joku kysyis mitä me ollaan viimeisen 2vk aikana tehty, niin vastaus olis helppo. Oltu tallilla. Viime viikolla oltiin kevyesti 5 kertaa, tän viikon saldoks tulee ilmeisesti 6 kertaa :D Mut mikäs siinä ku koiratki viihtyy! Saa pyöriä ja leikkiä ja jahdata kissoja ja kanoja (siis SAA JAHDATA jos kysyy Patelta, ei saa jos multa kysytään). Helmi on aikasemmin pelänny tallin sakemanninarttua, mut ei arkaile sitä enää, et ilmeisesti vaati vaan sen et näkee usein sen niin tottuu.

Helmin kanssa ollaan käyty kahteen kertaan paimentamassa. Viimeks oli ekaks liinassa mut tokan kierroksen vapaana. Otettiin rauhallisia liikkeellelähtöjä ja pysähtymisiä. Opeteltiin myös kuljettamista.
Tänään Helmi oli molemmat kerrat vapaana. Ekalla kierroksella opeteltiin taas kuljettamista ja pysähtymistä. Meinas lähtee livohkaan kun käskin maate ja olin menossa luokse, niin otin sen sit vierelle ja lähettiin poispäin. Käskin sit taas maate ja kuljeteltiin lampaita hetki ja sit taas maahan ja käskin mukaan ja vein poispäin. Toisella kierroksella liitettiin käskysanat kaarteisiin, jolloin koiran pitää siis kiertää siihen suuntaan mihin mä haluan. Pari lähtöä liikkeellelähtökäskyn kanssa ja sit lähtiki pelkällä suuntakäkyllä. Ja hyvinhän se toimii! Meillä oli tällä kertaa eri kouluttaja kun yleensä, ja tältä sai kivasti palautetta heti suorituksen jälkeen mikä meni hyvin ja mihin pitää kiinnittää huomiota. Mä käytän kuulema keppiä hyvin ja koira kuuntelee sitä, ja muistutan kuulema hyvin sillä koiraa oikeella hetkellä. Ohjaan myös hyvin pelkän kepin kanssa ja oon muuten sopivan ilmeetön. Saatiin myös kehuja eräåltä toiselta joka on suunnilleen saman verran treenannu koiransa kanssa kun mitä me ollaan Helmin kanssa käyty. Helmi on kuulema kehittyny ihan hirveesti :) se ei siis oo pelkästään mun kuvitelmaa! Ehkä se paimennuksen esitaipumuskoe vai mikä oli vois oikeesti olla jopa joskus mahdollinen?

Meijän perus arki sujuu kivasti. Kun miettii Helmin yksinoloja vuos takaperin niin ei tullu kuuloonkaan et olis vaan nopeesti käyny kotona ja lähteny sit nopeesti käymään jossain, vaan vähintään protestipissat oli tehty. Nyt Helmi jatkaa nukkumista pissallakäynnin jälkeen ku en olis aikasemmin ollukkaan edes pois. Vähän jännäsin et miten käy kun Eeva ja Donna-jämpti oli täällä yötä viime viikonloppuna ja heitin ne kotiin samalla kun menin töihin. Mietin reagoiko Helmi kun toinen koira lähtee ja se jää kotiin, mut kiltisti se tänne jäi nukkumaan.
Patesta on tullu ihan pölhö karvanajelun jälkeen. En tiedä paljo kastrointikin voi vaikuttaa, toi ei kuitenkaan oo koko viikkona reagoinu kertaakaan vaik tallin sakemannilla on juoksut. Mut tolla koiralla on ihan järkyttävästi energiaa koko ajan, se ei suostu nukkumaan kun sängyllä tai sohvalla, hirvee treeni-into koko ajan, jahtaa kissoja, leikkii kissojen kanssa kotona (!!!!!), ja mitä kaikkea. Ei sillä, hauska se vaan on, tallin kissojen jahtaamista lukuunottamatta :D Uimassaki noi on pariin kertaan käyny, pitäis raahaa kamera joskus mukaan ni sais uimakuvia...Seuraava paimennus on ens viikolla, huomiseks suunnittelin jälkitreenejä ennen tallillemenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti