maanantai 29. huhtikuuta 2013

Hormonihirviöt

Käytiin perjantaina koirien ja Katan kanssa lenkillä Vuohensaaressa. Helmi kävi jopa uimassa! Juoksi täysillä mäen alas rantaan kun näki sorsat, mut en edes viheltäny sitä takasin, koska olin varma et pysähtyy rantaan. Juoksiki sit veteen, ja ilme oli kyllä hämmästynyt kun tajus et ei jalat otakkaan enää pohjaan :D Käänty ympäri ja ui rantaan. Koko reissun ajan juoksi pitkin saarta joka samperin lokin perässä. Mut olipahan koiralla kivaa! Ja oli kyllä sen näköinenkin.

Paten kanssa otettiin pikaset tokotreenit, kun Kata halus nähdä miten me treenataan. Otettiin suht pitkä pätkä seuraamista käännöksineen ja pysähdyksineen, molemmat jäävät, luoksetulo, 2min paikkis ja vielä pätkä seuraamista. Ja kaikki pelkillä kehuilla! Ei mulla ollu nameja edes mukana. Hieno Pate! Ehkä ton uskaltaa ilmottaa kokeeseen kesällä

Lauantaina oltiin Helmin kanssa mätsäreissä. Patea en ilmoittanut, kun ei ollut ketään pitämässä toista koiraa, ja sen leikkaushaava loistaa vielä turhan hyvin. Helmi käyttäyty tosi hyvin. Ei pöhissyt jännitystään muille koirille, ja malttoi jopa maata pitkiä aikoja mun jaloissa! Oltiin paikalla heti 9 kun ilmoittautuminen alkoi. 10 alkoi lapsi&koira ja JH kehä perään, ja niitten jälkeen vasta normi luokat. Isoja koiria oli huikeat 11kpl. Ties missä kaikki Salolaiset oli, isoja on yleensä se 40-60kpl. Helmi käyttäyty kehässä tosi hyvin. Malttoi seistä hyvin eikä jännittänyt ollenkaan. Tuomarinkin antoi rapsuttaa ja tutkia. Juostessa oli reipas eikä temppuillu. Saatiin punanen nauha. Oltiin ensimmäinen pari, ja sitten odotettiin ehkä 15-20min et loput parit juoksutettiin kunnolla, ja sit koitti kokoomakehät. Punaisen nauhan saaneita oli 6kpl, joista tuomari tiputti kaksi pois. Meidät osoitti heti alkuun jatkoon. Palkkas 3 ja 4, ja me oltiin edelleen kehässä :o Juoksutti meidät ja huskyn pari kierrosta ja seisotti. Lopulta sijoitti meidät kakkosiks, mihin olin tosi tyytyväinen! Harmitteli et Helmi jännitti loppuvaiheessa, jolloin köyristää selkää. Tuomari tuli vielä kehän jälkeen moikkaamaan meitä, ja sanoi että oli ihastunut Helmiin jo ennen kehän alkua, ja harmitteli tosi paljon et Helmi jännitti. Kehu kakaran maasta taivaisiin ja toivotti onnea jatkolle. Oli sihteerillekki kehunu Helmiä!

Käytiin eilen taas märyssä lenkillä Katan kanssa. 2,5h oltiin kokonaisuutena. Käveltiin eka ampumaradalle, koska siel oli hyvä lätäkkö mis koirat sai riehua. Kattelin sit kaihoisasti yhtä kalliota, ku en tienny mitä siel oli, ja sain ylipuhuttua Katan lähtemään mukaan. Lopulta rämmittiin jossain ihan keskellä metikköä, ja täytyy myöntää et en ollu ihan varma oltiinko menossa edes oikeeseen suuntaan :D jouduttiin ylittämään pari isoa ojaa ja rämpimään keskellä risukkoa. 45min me varmaan rämmittiin siellä.
Kun päästiin takas tielle, suunnattiin lammelle et koirat pääs uimaan. Istuskeltiin katan kanssa sellasen betoniputken päällä ja Katteltiin kun koriat riehu ja kävi juomassa. Meni Pate melkeen jopa uimaan. Siirryttiin siitä toiselle lammelle, siellä kun on laituri. Päätin lähteä kahlaamaan, ja tsiisus se oli kylmää! Kiva kahlata kun vettä on polviin asti ja vierestä lilluu jäälauttoja. Juostiin sit Helmin kanssa pitkin rantaa keppien perässä. Ei se haittaa et lahkeet oli märät ja varpaat jääty, ku oli kivaa! Sit vaa kuivateltii auringossa ja lähettiin kohti autoa.

Helmillä on tärpit päällä. Että noi koirat on ärsyttäviä.. Tähän mennessä juoksut ei oo häirinny meijän elämää. Yöks oon joo noi erottanu, mut seki ollu vaa varokeino. Ku nyt noi on oltava erotettuina sisällä koko ajan, koska Pate käy niin kierroksilla ja haistelee ja nuolee ja mielistelee, ja Helmi on vaan fiiliksissä et leikitään. Onneks ton juoksut pitäis olla just loppu, kerta tärpit on nyt päällä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti