torstai 18. heinäkuuta 2013

Heinäkuun kuulumiset

Kamala kun aika menee nopeesti! Ikinä muista blogiakaan päivittää, kun aina tulee huideltua milloin missäkin.

Kuunvaihteessa, tarkemmin sanottuna 30.6, käytiin Helmin kanssa Hämeenlinnan näyttelyssä. En odottanutkaan tolle yhtään mitään sieltä, kun toi on ihan kalju. Ja tuloksenahan olikin NUO ERI NUK1. SA jäi saamatta koska koira on liian kalju ja laiha. Liian kuuma et kumpikaan koirista söis kunnolla. Jos sitä massaa vaikka syksyn ja talven aikan tulis...

5.7 lähdettiinkin heti mun aamuvuoron jälkeen ajelemaan kohti Järvenpäätä ja erkkaria. Majoituttiin mökissä, ja Helmi tuli hyvin toimeen Zeldan(?) kanssa mökissä. Pate nukku ekan yön autossa, ja tokan mökissä. Molemmat koirat totteli hyvin kun pissatin niitä, eikä edes Helmi hötkyilly liikaa suuresta koiramäärästä mökin luona. Helmi uskals jopa käydä moikkaamassa ihmisiä.

Lauantai alkoi herätyksellä 6.00, ja heti puolen jälkeen lähdettiin kohti kisakenttää, johon ei puskien läpi ollut kunvarmaan 50m matkaa. 7.15 alkoi alokkaan luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Molemmista kympit! Loput menikin penkin alle. Seuraamiset 5 ja 6, tällä kertaa toi teki kyllä perusasennot kaikki, mutta haahuili muutenvaan jossain 1-2m päässä. Liikkeestä maahanmenon veti muistaakseni seisten, ja seisomisen pysähty tokalla käskyllä, molemmat nolliks. Luoksari perus Patemainen hidas ja lisäkäsky sivulletuloon mut tuli sieltä 8! Hyppyyn lähti käskystä, mut kiers esteen. Huusin takas ja otin uudestaan jolloin hyppäs, meni kuitenkin tottakai nollille. Kokonaisvaikutelma 7. Koska ton kanssa pitäis oikein kisata, kun sillä oli edelleen ihan liian kuuma?!? siis puol 8 aikaan aamulla. Tulokseks 105p ALO3. Ihan sama, oon edelleen sitä mieltä et vajaa 11v koiralla mikä tahansa kisatulos näyttää kivalta koiranetissä :DD

Tämän jälkeen olikin aika viedä Pate mökin terasille kevariin nukkumaan, ja ottaa Helmi mökistä mukaan.nättelypaikalle. Erkkari kun järjestettiin samalla kentällä kuin toko. Näyttely alkoi pennuilla joita seuras urokset, joten Helmi sai aika pitkälti nukkua koko päivän häkissä teltassa. Lounastauko oli muistaakseni joskus 13-14 aikaan jonka jälkeen alko nartut, joten nopeesti ruoka naamariin ja harjaamaan koira. Helmi oli selvästi ihan liian kalju ja kesken, mut tuli sieltä tulokseks kuitenkin JUN ERI JUK3, et ei me vikaks jääty :p Siitä Helmi takas häkkiin nukkumaan ja jatkamaan narttujen kattomista.Paljonhan tuolla oli sukulaiskoiria ja muuten tuttuja. Helmin sisaruksia, äitiä,mummoa,Paten siskopuolta ja mitäköhän kaikkia.

Näyttelyn jälkeen oliki sit aika ottaa kuva kaikista Zhamanen koirista, joten oli aika hakea Pate mukaan mökiltä. Oli siellä Paten lisäks toinenkin musta sen vissiin 20 fawnin joukossa :D Mahtaaks ne kuvat tulla nettiinkin joskus? Loppuilta menikin grillatessa,juorutessa, ja katsoessa kun Helmi veti rallia kuuden 7kk ikäisen pennun kanssa. Helmi on selvästi henkiseltä kasvultaan samalla tasolla :D jos pennut lähti liian kauas, niin ei tarvinnu ku viheltää Helmi takas ja se toi lauman mukanaan. Hienosti totteli luoksetuloa!

Mitäköhän muuta me ollaan tehty. Somerolla käytiin mätsäröimässä viikko sitten, toteemassa et paska paikka. Tuomarina Kari Salminen, eli näyttelytuomari. Sijoitti jotain ihan ihmeellisisä koiria, mm tankkerilabbiksia jotka ei edes esiintyny, ja meijän takaa sammarin joka nauhakehässä äris koko ajan. Pennuissa sijoitti irliksen ja huskyn 1&2 sekä PUN että SIN kehässä. Ihme tuomari. Ei siinä, mainostettiin hyviä palkintoja, ja palkintoina ruusuke ja pussillinen vehnähöttönameja (10kpl ehkä), joita saa 5e kilohintaan cittarista.

Ollaan nyt koko alkuviikko oltu Naantalissa kun oon ollu vapaalla. Tulin tiistaina illalla kotiin kun keskiviikkona oli aamuvuoro, mut koirat jäi Naantaliin. Jetro käytti ne aamulenkillä. Tosi hassua olla ekaa kertaa ikinä kotona ilman koiria. Ja se, et ei tarvinnu lähteä lenkille ennen töitä. Huutelin mä koiria syömäänki, kunnes muistin et ei ne oo kotona... Kiltisti ne oli kuulema ollu :) Helmi on jopa tykästyny Jetroon! On aina ennen pelänny sitä, mut nyt on ihan rakastunu. Menee rapsutettavaks, leikkii kepin kanssa, ja jopa änkee viereen nukkumaan! Ei oo vissiin ikinä hakeutunu kenenkään muun ku mun seuraan noin paljo. Viereen ei ainakaan suostu ikinä menemään. Mut hyvä vaan et sopeutuu :)

Hirveesti olis kaikkia kuvia kesän aikana tullu otettua, mut en jaksa nyt tunkea niitä mihinkään nettiin ja tänne. Täyyy joku päivä ottaa oikein operaatioks niitten nettiin laitto. Päivitin myös koirien omat sivut, jotta siellä on säkä,paino ja kisatulokset ajantasalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti