torstai 27. kesäkuuta 2013

Kesäkuun kuulumiset

Kesäkuu on ollu niin täynnä ohjelmaa, et tullu datattua ihan eri tavalla ja bloginkin päivittäminen jääny. 8.6 oli mun ja Paten ekat viralliset tokokisat. Vein Helmin Eevalle hoitoon ja nappasin Eevan kyytiin seuraks. Kehät oli 45min myöhässä,joten saatiin sit odotella et alokas alkaa. Se kun oli viimeisenä. Tuomarina Ralf Björklund. Päivä tuntu menevän ihan plörinäks kaikilla, ykköstuloksia ei montaa koko päivänä tullu, paikkiksesta karkas koiria ym. Ja  oli niin julmetun kuuma,et jo paikkamakuun kohdalla huomasin et Pate ei tuu toimimaan kunnolla, et se hakeutuu makuulle koko ajan ku pitäis sivulla olla.

Luoksepäästävyys 10. Pate hakeutu makuulle koko ajan, ja nostinkin sen pariin otteeseen istumaan. Läähätti vaan ja oli selvästi liian kuuma, vaikka ennen kehää oli märkäpyyhe päällä ja kastelin koiraa. Nous tervehtimään tuomaria ja käänty niinet on parempi rapsuttaa.

Paikallamakuu 10. Makas muuten nätisti koko ajan, mut joku paarma sitä kiusas suunnilleen puolessa välissä ja sen koitti napata, muuten ei osoittanu elettäkään noustakseen. Sivulletulossa vedin varmanpäälle ja käytin ylös sanaa kun normaalisti se on sivulle.Ylös kun tarkoittaa vaan ylös, jolloin on riskinä et nousee seisomaan,ei ota kontaktia ym. Hyvä suoritus silti

Kytkettynä seuraaminen 5. Toi koira ei oo ikinä seurannu näin huonosti. Ei tehny yhen yhtä sivulletuloa, edes käskytettynä. Lahnaili, ei ottanu kontaktia, käänty laiskasti. Vapaana seuruu 6 vaikka oli ihan samanlaista lahnailua, eikä siinäkään kääntyny tai tullu sivulle. Tiedä sit miks piste enemmän
.
Liikkeestä maahanmeno 0. Paten varmin liike. Kun se tän pysähty ja jäi seisomaan, niin totesin tuomarille et me keskeytetään. En lähe kiusaamaan koiraa useammalla liikkeellä kun se ei kerran niin kuumalla toimi. Eikä meillä ole enää mitään mahiksia ykköstulokseen. Napattiin sit ALO KESK 74p meidän ekasta tokokokeesta. Mut ei se mitään, pääasia onkin et nyt ne kisat on korkattu, ja koirnet näyttää kivalta et vanhankin koiran kanssa harrastetaan!

9.6 olikin luvassa Salon ryhmis! Olin ilmoittanu molemmat koirat mukaan, ja lähdettiinkin jo 8 aamulla liikkeelle et saan varattua paikat häkeille ja harjattua koirat. Briardit alko heti 10 jälkeen  ja niitä oli ilmoitettu 5 koiraa, eka urospennulla. Tuomari palkitsi pennun KP:lla, eli oli ilmeisesti ROP pentu? Seuraavana vuorossa AVO uros joka sai EH:n. Anna oli kiva ja oli lupautunu viemään Paten kehään. Tuomari kitis Paten alapurennasta, kun sillä on kaks keskimmäistä alahammasta  lievästi eteenpäin taipuneet. Kitis myös rasvapateista. Tuloksena H, vaikka EH:ta odotin tolle. Urokset loppukin siihen, joten seuraavaks menin Helmin kanssa kehään. Tuomari juoksutti paljon, ei mielestäni uroksia juoksuttanu niin paljon. Tutki tarkkaan, kopeloi, katteli ja pyöritti. Otti hyvin huomioon nuoren koiran, koska kehu ja rapsutti kun Helmi antoi tutkia. Itse kehuin koko sen ajan, Helmi kun jännittää välillä miehiä. Tuloksena ERI SA ja eikun odottamaan mitä AVO narttu saa. AVO nartun ollessa arvostelussa, puhuttiin Eevan ja Annan kanssa et jos ei se ERIä saa, niin Helmi on ROP. Kun tajusin nartun saavan EH:n,niin tuli sellainen olo et anteeks mitä?? Mun koirani on ROP! Eikun takas kehään hakemaan ROP ja SERT ruusukkeet, arvostelukaavake ja tuomarin kehut hienosta koirasta! Siitä sit palkintopisteelle hakemaan pokaalit ja joenvarteen ottamaan roppiposetus. En ite pystyny jäämään ryhmäkehiin koska olin lupautunu töihin, joten Eeva oli kiva ja otti Helmin hoitoon ja Anna vei sen kehään. Tuloksena päivästä siis JUN ERI JUK1 ROP SERT ryhmässä 6 parhaan joukkoon!

Sen jälkeen ollaanki uitu paljon, ja Helmi sai pelastusliivit. Se ei tajua pitää päätä pinnalla, ilmeisesti ei potki takapäällä tarpeeks. Nyt ui tosi hyvin kun liivit pitää sen pinnalla. Pate ui hyvin ihan vapaaehtosestikki. Liivit vetiki sit Helmin turkin pahemmin takkuun kun edes tajusin, ja selvittelinki osan eilen, ja tänään pitäis jatkaa. Sunnuntaina luvassa Hämeenlinnan näyttely,siitä viikon pääsät erkkari Järvenpäässä! Erkkarin yhteydessä on myös briardien tokomestaruuskoe, mihin Pate on ilmoitettu

Vietettiin koirien kanssa juhannus Espoossa, joten koirat sai olla ulkona vapaana oikeestaan koko ajan. Nyt oliin su-ke tyttöystävän kanssa mökillä, niin koirat ja Kip sai mennä vapaana pihassa koko ajan. Kyllä tuntu taas omituiselta tulla kotiin kerrostaloon,kun tottu siihen et voi vaan olla pihalla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti