torstai 27. maaliskuuta 2014

"Ai mikä leikkaus, en mä vaan mitään oo huomannu"

Kovasti ennen leikkausta sitä pohtiessa luin netistä muiden kokemuksia urosten kastroimisesta. Siitä miten korkeankin kipukynnyksen omaavat koirat ulisee pari ekaa päivää kun sattuu, koira ei syö, ei oikeestaan kävele ja pissaa vasta ku on pakko. Eläinlääkäriki sano "älä ihmettele jos se panttaa pissaa eikä syö pariin päivään". Mitä tekee Pate? Nukkuu 4-5h sängyllä päätään selväks, käy sit pihalla pissalla ja seuraavaks kinuu ruokaa :D söi pariinki otteeseen pienet annokset märkäruokaa eilen. Tänään söi jo nappulaa. Eilen illalla sain kunnolla ärähtää tolle jotta ei riehuis helmin kanssa... Ohuenki arpikudoksen muodostumiseen menee kuitenki se 2-3pv. Haavassa on onneks itsestään sulavat tikit, niin ei tarvii tikkienpoistoa miettiä. Riittää et saa vahtii et toi pysyis edes suht rauhassa :p ja pohtii millä saa tän leijailevan betadinehajun pois autosta ja kämpästä... Rasvapatin ympäriltä ajettiin karvat pois, puristettiin niin tyhjäks kun vaan sai kun koira nukutettuna ei arista, ja putsattiin. Eilen puristin pariin otteeseen vielä verta, tänään ollu ihan kuiva. Toivottavasti toi paranee nopeesti, kuitenki antibioottikuuri päällä...

Helmi kävi tänään taas paimentamassa. Koska ulkona oli niin kiva ilma, oli treenit ulkona laitumella. Koska kyseessä oli vasta Helmin kolmas paimennuskerta niin ulkotreenit isommalla tilalla ja n.8 lampaan laumalla liikaa. Ennen sillä on ollu suht rauhalliset liikkeellelähdöt (epävarmuus?) mut nyt syöksähti samantien keskelle laumaa ja hajotti sen ja rallas yksittäisten lampaitten perässä. Eiku liinasta kiinni ja koira takas. Otettiin sit ekalla kierroksella vaan eteenpäin menoja niin, et koira oli mun ja lampaitten välissä. Käskystä saa liikkua ja pysähdytään kun käsken. Rauhottu se pikkuhiljaa ja saatiin pari hyvääkin pätkää. Erona sisä ja ulkotreeneissä on se, et hallissa ollessa hallissa on vaan sillä hetkellä treenaava koira sisällä. Ulkona muut odotti sit aitauksen ulkopuolella. Helmi sit meinas kiihtyä liikaa jo siitä, et joku toinen koira liikkuu ja juoksee aitauksessa ja lammaslauma liikkuu. Sit otti häiriötä kun laitumen toisesta päästä kuulu paimennuspilli. Toiselle kierrokselle kun päästiin, niin vaihdettiin pysähdy+istu menetelmä suoraan maahanmenoon. Istuminen on tolle normaalisti varmempi, mut lampailla ei näköjään toimi. Otettiin sit rauhallisia liikkumisi eteenpäin ja maahanmenoa, ja siellä pysymistä, käskystä. Hyvin se toimi! Selvästi rauhallisempaa ku ekalla kierroksella. Kuunteli käskyjä, muutama hyvä kaari ja hyvät maahanmenot. Vaikka pelto oli märkä. Seuraava kerta on kolmen viikon päästä, siihen mennessä pitäis treenailla vähän suuntien alkeita et saadaan suuntakäskyt kaariin. Ja maahanmenon toimivuutta kauempaa.

Me lähetään koirien kanssa huomenna viikoks reissuun. Huomenna kutsuu Nakkila ja maanantaina matka jatkuu eka pikavisiitillä Vaasaan moikkaamasn Seela briardia ja Tiia ja siitä sit vielä Kannukseen jossa ollaanki sit ens viikko!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti