torstai 19. syyskuuta 2013

Loma tuli loma meni

Niin se vaan hujahti neljä viikkoa kesälomaa, ja kauheen nopeesti!

17.8 oli lauantai, ja pääsin töistä puolenyön jälkeen. Lähdin sitte kotiin, ja lähdettiin koirien kanssa extempore ajamaan yöllä Espooseen :D Tarkoituksena oli lähteä sunnuntaina takas kotiin,olihan kissakin kotona. Mut koska mummi pyys et jäätäis sen seuraks, niin oltiin sitte keskiviikkoon asti Espoossa ja lähdettiin kotiin. Jetro kävi hoitamassa Kipin



Torstaina lähdettiin elukoiden kanssa Naantaliin mökkeilemään, 1,5vk ehdittiinkin siellä olla. Kipin mielestä maailman paras paikka, koska sai olla keskimäärin 10-11h päivästä ulkona narussa. Kyllähän toi karkas narusta sen 3-4 kertaa päivässä, mut onneks käppäili suoraan vastaanottoon ku tuli tylsää :D Koirien kanssa treenailtiin,hihnalenkkeiltiin ja uitiin. Helmin kanssa käytiin myös moikkaamassa Yilan beussia, verenluovutuksessa ja käppäilemässä Turun keskustassa.Niin joo ja moikkaamassa Katla-walesia. Katlan kanssa uidessa Helmi ui elämänsä ensimmäistä kertaa ilman pelastusliivejä, ei toi oo liivienkään kanssa uskaltautunu oikeestaan kahlaamista syvemmälle. Paten kanssa sit opetteli lisää uimista ja kepin hakemista. Näistä on hyvä jatkaa uintitreenejä ens kesänä :)


Naantalista kun kotiuduttiin, niin oltiin peräti yks yö kotona. Siitä suunnattiin maanantaina kohti Espoota. Kip lähti Tialle hoitoon, ja koirat mummille.Tiistaina aamuyöstä suunnattiinki äitin kanssa lentokentälle ja kohti Budapestiä.
Meijän ulkomaanreissu meni hyvin,ja elukoitten hoitoreissut muutamaa pikkuvikaa lukuunottamatta hyvin. Kip oli keksiny jostain ruveta raapimaan sängynpohjaa,ja piti sillä Tian hereillä öisin. Teki sitä pentuna, muttei sen jälkeen. Lisäks kusi sänkyyn,matolle ja pahvilaatikkoon :)) Helmi söi mummin mölkyn, mut muuten ne oli ilmeisesti ollu nätisti.


Lähdin eilen päivällä tallille,ja koska koirat oli valmiina mukana,mietin et olkoon päivän autossa. Mut koska olin ihan unohtanu et tallillahan pyörii vapaana kaks koiraa, niin ei ollukkaan paras vaihtoehto pitää omat koirat autossa. Helmi onneks matkustaa nykyään kevarissa autossa, niin ei näe toisia koiria ja on pääasiassa hiljaa. Päästin kuitenki jossain vaiheessa koirani ulos, vaikka ilmotin kyllä, et Pate kurmuttaa sit uroskoiraa ja alistaa sen, et saattaa ärähtää myöhemminki jos se kulkee ohi.Mut vielä mitä! Pate haisteli,jatko matkaa, hetken päästä sano kerran HAU,merkkas pihan ja jymähti sateensuojaan syömään luuta.Siis anteeks mitä? Koirani siis tosiaan on urosaggre joka ei siedä uroksia, ne on ookoo jos ne pysyy kaukana siitä, mut lähelle ei todellakaan saa tulla, saatika haistelemaan samaa puskaa!
Helmi oli onnellinen kun sai juosta sakemanninartun kanssa. Kaks samanlaista pölkkypäätä. Helmin tarttis vaan opetella puollustamaan itteensä, eikä juosta suoraan mun jalkoihin. Noin tallilla ollessa kun se ei ihan onnistu, koska siinä on vieressä myös hevonen. Mun koirat näki vissiin toista kertaa elämässään hevosen,molemmat on kauempaa nähny kerran elämässään. Molemmat pysy silti hyvin vapaana pihassa, eikä menny liian läheltä. leikin tiimellyksessä Pate meni kerran hevosen mahan ali, jolloin hevonen sopivasti käveli eteenpäin ja osu jalalla Pateen. Mitään ei sattunu, mut oppiipahan varomaan. Helmi ei osaa väistää, vaan pyörii liian lähellä. Usein jos sakemanni kiusaa,niin tulee mun ja hevosen väliin, mikä ei oo hyvä. Mun vasemmalla puolella saa kyllä kävellä, mut hevosen ja mun väliin ei oo mitään asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti