maanantai 13. toukokuuta 2013

Harrastuspiskit


Saas nähdä muistanko kirjoittaa tähän postaukseen puoliakaan niistä asioista, mitä suunnittelin... Käytiin Helmin kanssa ekoissa jälkitreeneissä, ja niitten jälkeen käytin koirat vielä pissalla. Noi sit rupes molemmat laiduntamaan, niin istuskelin ajatuksissani nurmikolla pohtien mitä kaikkea sitä kirjottais.

Mutta tosiaan niihin jälkitreeneihin. Yks makkararuutu tehtiin viikonloppuna,ja se on ainoa kokemus jäljestä mitä meillä Helmin kanssa on. Tänään sitten treeneissä tehtiin eka jälki. Eka sellanen ehkä 50x50cm tampattu alue johon lihapullaa, ja siitä lähdin tekemään jälkeä. Mietin matkan varrella olisko nameja pitäny olla tiheemmin,mut selvästi toi oli hyvä tahti kun Helmi niin tiiviisti nenä maassa kulki. Kaks suht jyrkkää mutkaakin matkan varrelle tuli maaston takia. Kertaalleen ton jäljestys katkes, kun tiellä kulki koira, ja kun tie kulki siinä 10m päässä niin Helmi näki sen. Kun koira oli menny ohi, jatko Helmi jäljestämistä jäljen loppuun. Koko n.15-20m jäljen toi jäljesti ilman turhia haahuiluita!  Yks keskeytys tosiaan, mut en ihmettele. Hirveesti sai Helmi kehuja et tosi rauhallista ja varmaa työskentelyä ekaks jäljeks :) Nyt sit meinasin et vois tällä viikolla tehä vielä yhen jäljen,jos keksin mihin päin lähetään se tekemään. Sit taas ens maanantaina SSPH:n treeneihin ja siellä sit seuraava jälki.

Viikonloppu meni kyllä niin tasan kolmen asian parissa. Nukkuessa, töissä ja lenkkeillessä. Aamulla torkuttamista mahdollisimman pitkään, kiireellä koirat pissalle ja töihin. Töiden jälkeen soittoa Eevalle että LENKILLE ja lenkin jälkeen nukkumaan. Hihnalenkillä ei käyty kertaakaan, vaan vietiin aina koirat juoksemaan.  Keskiviikkona taidettiin olla märyssä, jossa otettiin myös seisotuskuvat koirista ja koirat pääs uimaan. Torstaina,perjantaina ja lauantaina oltiin kaatiksella, torstaina mukana oli myös 7vk pentu. Lauantaina otettiin myös tokoa, ja vitsi Pate on kiva! Teki pitkän seuruun käännöksineen, pysähdyksineen ja juoksupätkineen ilman palkkaa. Jes! Helmi otti perusasentoja ja i-m vaihtoja. Sunnuntaina juoksutettiin koirat vuohensaaressa

Nyt loppuviikon ohjelma olis koirien harjaus, ja lauantaina mätsäriin. Saa molemmat koirat mukaan, kun enin ja heräteostoksena hankin kevythäkin! Meinasin et se olis Helmille hyvä, et ostan sit joskus sellasen mihin Pate mahtuu. Mut sen verran tiiviisti toi ukkeli siellä makoilee, et hyvinhän se sinne menee.

Eilen tuli tasan 6kk täyteen siitä, kun starttasin mersun nokan kohti Sastamalaa ja lähdin kattomaan Helmiä. Hassua et siit on niinkin kauan. Toisaalta tuntuu, et vastahan mä elin yhen koiran kanssa, ja meinasin etten ikinä osais elää kahen kanssa. Nyt kahden koiran kanssa sujuu arki ilman mitään ongelmia. Helmi on kyllä muuttunu niin paljon, on kuin eri koira kun mitä oli tullessa. Tullessaan mulle pelkäs sisällä pienintäkin kolahdusta, ja oli häntä koipienvälissä ihan paskat housussa et joku tappaa. Nyt ei välttämättä nosta edes päätä, äskönki vaa nosti pään kun Kip tiputti muovisen kupin pöydältä Helmin viereen. Muutenkin toi on sisällä tosi paljo rennompi. Tullessa toi oli jotenki ihan paineissa heti jos sille puhu sisällä, kun nyt taas voi treenailla sisällä ja tehdä kaikkea. Imuttamista toi jännittää vielä sisällä, mut eiköhän sekin mee ohi. Pyöriä ja autoja toi pelkäs, nyt saattaa pari sivuaskelta ottaa jos rekka/bussi menee liian läheltä, mut pyörät ohittaa nätisti. Luoksetulo ja vapaanaolo oli ihan kuraa alkuun. Pysy kyllä suht lähellä et ei lähteny mihinkään liian kauas, mut lähti jokaikisen ihmisen ja koiran luokse, eikä antanu kiinni. Kun halus koiran takasin hihnaan, niin sen sai joko napata lennosta kun juoksi ohi, huijata Paten avulla ja napata karvoista, tai odottaa et Pate selätti sen leikin tiimellyksessä ja napata se siitä kiinni. Nyt tota uskaltaa pitää mettässä vapaana huoletta, ja tulee usein luokse vaikka tulis ihminenkin vastaan. Vapaanapito on niin helppoa. Autoonkin menee käskemällä vaikka on vapaana. Toi tottelee vapaanaollessa myös muita! Mummilla kun oltiin, niin mummi päästi ton vapaana pihalle pissalle, ja meni käskystä takas sisälle. Siis Helmi, jonka vielä 2kk sitte minäki olisin saanu huijata sisälle. Ai vitsi, niin paljo toi on muuttunu ja voisin sitä hehkuttaa miten hieno ja pätevä likka se on, mut ehkä en kehu sitä enempää.... tässä postauksessa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti